Zanimljive inovacije sa CES 2016 konferencije u Las Vegasu

Prošli tjedan održan je najveći svjetski sajam elektronike u Las Vegasu u organizaciji CES-a.
Izdvajamo par najzanimljivijih inovacija koje bi mogle obilježiti 2016. godinu.

1. Transparentni televizor, Panasonic

pantvPanasonic je predstavio prozirni televizor za dnevnu sobu. Televizor je ugrađen u policu za knjige. Dok je televizor ugašen mogu se vidjeti police i što se na njima nalazi, poput klasične vitrine. Osim klasične uloge televizora, ovaj futuristički televizor može biti i personalizirani ekran sa slikama, vremenskom prognozom ili akvarija sa ribicama. Televizor dolazi u rezoluciji od 1080p i ekran ima mikro diode ugrađene. Odličan primjer spajanja tehnologije i interijera.

2. Eyefluence

clink
Eyefluence je imao kratak ali efektan demo na konferenciji, no dovoljno da prikaže budućnost korštenja očiju u kontroliranju elektronike. Senzori detektiraju najmanje pokrene očiju te procjenjuju želimo li nešto kontrolirati. Možete koristiti računalo bez korištenja ruku, miša ili tipkovnice. Impresivno, zar ne?

3. Presence

presence

Presence je predstavio pametnu kameru koja šalje obavijesti na vaš pametni telefon na temelju analize događanja ispred kuće. Na primjer, ako se netko zadržava ispred vaše kuće, Presence kamera će to detektirati i poslati poruku na vaš pametni telefon. Može očitati kretanje ljubimaca ili prepoznati ako je poštar dostavio paket. Presence neće snimati dugačke videe koje će slati na vaš telefon te opterečivati ga dodatnom memorijom ili nekontroliranog korištenja podatkovnog prometa. Jednostavno će pametno analizirati događanja i poslati vam poruku gdje možete sami odabrati želite li pregledati kratke snimke ili slike. Presence će biti dostupan na tržištu krajem 2016. godine.

4. LG fleksibilni ekran

lg
LG je izbacio ekran koji možete srolati. Čini se kao znanstvena fantastika ili gubitak vremena, ali je stvarno. Možete smotati ekran kao da su obične novine. Ekran ima rezoluciju 810×1200 ili gotovo 1 milijon piksela. Zamislite samo da možete bilo koji prostor pretvoriti u svoje kino ako samo smotate svoj ekran i ponesete ga sa sobom.
5. Parrot Disco

parrot
Parrot Disco, nova Švicarska firma  je predstavila jedinstveni dron koji može letiti 45 minuta bez punjenja i postiči brzinu do 80 km na sat. Dron možete kontrolirati sa aplikacijom na vašem pametnom telefonu uz domet od 2 kilometra. Dron može sletiti i poletiti sam pomoću autopilota. Uz dron dolazi i Parrot Skycontroller aplikacija uz koju možete vidjeti sve što dron snima iz zraka.
Related posts

Leave a Comment