Jedno od najbizarnijih samoubojstava ikad

rondalOpusOvo je slučaj koji je dugo vremena kružio internetom, dogodio se još 1994. Dana 23-ćeg ožujka patolog je pregledo tijelo Ronalda Opusa i ustanovio kako je riječ o ubojstvu, na što je jasno upućivala rana od metka na glavi. Međutim, istraga do tada je ukazivala da je Ronald skočio sa vrha zgrade, točnije sa 10.tog kata. Ostavio je čak i oproštajno pismo u kojem je izrazio svoju potištenost. Nakon što je skočio, dobio je metak u glavu dok je prolazio deveti kat koji ga je odmah usmrtio. Da stvar bude još kompliciranija, Ronald nije uspio pasti na pod jer je zapeo za mrežu na razini osmog kata koja je bila postavljena kao sigurnost za perače prozora.
Daljnja analiza ustanovila je da su na devetom katu bili starac i njegova žena. Starac je prijetio ženi pištoljem, bio je iznimno rastrojen te nije mogao držati pištolj mirno, povukao je okidač i metak je prošao kroz prozor usmrtivši samoubojicu u trenutku padanja. Starac je bio suočen sa optužbom za ubojstvo. Nakon dugotrajnog ispitivanja ustanovljeno je kako niti starac niti njegova žena nisu znali da je pištolj uopće pun. Naime, starac je imao naviku prijetiti svojoj ženi sa praznim pištoljem (hm), generalno on nju nije htio ubiti nego samo uplašiti, tako da ovo ispada kao ubojstvo iz slučajnosti.

Daljnja istraga je dovela novog svjedoka koji je tvrdio da je vidio njihovog sina kako puni upravo taj ključni pištolj nekih 6 tjedana prije ubojstva. Istraga je pokazala kako je starčeva žena odlučila prestati davati novčanu pomoć njihovom sinu na što je ovaj jako burno reagirao te odlučio napuniti pištolj sa svrhom da njegov otac ubije majku. Znajući kakvu čudnu naviku otac ima, ovakva namjera je bila vrlo ostvariva.

Ustanovljeno je da je sin postao toliko očajan jer nije uspio u svojoj namjeri da je odlučio počiniti samoubojstvo skočivši sa vrha zgrade. Ostatak priče znate.

Slučaj je zaključen kao samoubojstvo.

Priča zvuči toliko nevjerojatno da zapravo i je, izmislio ju je Don Harper Mills, a detalje možete naći ovdje.
Related posts

Leave a Comment