Grašak sa suhim rebarcima

Potrebni sastojci:
– 350g graška
– 1 glavica crvenog luka
– jedan veći krumpir
– žličica crvene paprike (slatke)
– žličica brašna
– 400g suhih rebaraca (4-5 komada)
– začina po želji (sol, papar…)

1. Dinstati luk dok ne omakša i nakon toga ubaciti grašak i krumpir narezan na kockice.

grasak1

2. Kuhati sve skupa 20ak minuta. Povremeno promiješati i dodavati vodu kako ne bi zagorilo.

grasak2

3. Prirediti narezana suha rebarca…

grasak3




4. Ubaciti rebarca da se kuhaju skupa sa povrćem. Poklopiti i ostaviti da se kuha na laganoj vatri slijedećih 30min.

SONY DSC

5. U međuvremenu prirediti temeljac od žličice paprike i brašna te 1dcl vode. Umiješati lagano temeljac sa graškom i ostatkom sastojaka te nastaviti kuhati slijedećih 15 minuta dok se ne dobije gusta jednolika smjesa.

grasak4

6. Poslužiti toplo!

SONY DSC

Dobar tek!




Related posts

Leave a Comment