Gingerbread kolačići

gingerbread_cookies_7
Kako biste preveli Gingerbread? Razmišljala sam neko vrijeme i odlučila ga nazvati Đumbirko. To su zapravo kolačići poput paprenjaka koji se prave u SAD-u u vrijeme zime, a i kod nas su u poslijednje vrijeme postali jako popularni.

Na FoodFFS smo pronašli dosta jednostavan recept, pa ćemo ga podijeliti s vama ovdje.

Potrebni sastojci:
– 500g brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica sode bikarbone
– 3 žličice naribanog đumbira
– 150g omekšanog maslaca
– 175g smeđeg šećera
– 150g meda
– 1 jaje

1. U zdjeli izmiksajte maslac i šećer, te dodajte jaje i med. Miksajte dok se smjesa ne izjednači.
Postepeno dodajte suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu, đumbir).

2. Podijelite tijesto na dva dijela, te ostavite da odstoji u hladnjaku preko noći. Ako ste nestrpljivi, i želite danas napraviti kolačiće, ostavite barem 3h da odstoji tijesto.

3. Stavite pećnicu da se zagrije na 180 ºC. dok izvaljate tijesto.

4. FoodFFS nam donosi zanimljiv način kako doći do jednoliko izvaljanog tijesta i potpuno jednake kolačiće. Nije potrebno brašniti podlogu ako tijesto stavite između dva masna papira za pečenje.




Sa svake strane stavite traku jednake debljine. U ovom primjeru korištena je pokrivna traka za kablove. Nešto slično možete naći i u IKEA-i ili kod kuće nešto slično iskorisiti.
gingerbread_cookies_1
5. Izvaljano tijesto izrežite modlicama u željene oblike. Pa čak i u popularne Star Wars likove.
gingerbread_cookies_2 gingerbread_cookies_3
6. Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 6 minuta dok ne dobiju lijepu rumenu boju.
gingerbread_cookies_4 gingerbread_cookies_5 gingerbread_cookies_6
Uživajte!




Related posts

Leave a Comment