Djevojčica koja je odrasla uz divlje životinje

Većina nas je odrasla uz Knjigu o Džungli, a neki su je i doživjeli. Upoznajte djevojčicu koja se sprijateljila sa mnogim divljim životinjama kao što su 28-godišnji slon Abu, leopard, krokodil, mladunče lava, žirafa, mungos, noj, merkat, beba zebre, gepard, zmija, afrička siva papiga, divovska bižaba i brojne druge.

400

Tippi Benjamine Okanti Degré je kćerka jedinica francuskih fotografa biljnog i životinjskog svijeta, Alaina Degre i Sylvie Robert.
Rođena je 4. lipnja 1990. godine i djetinjstvo je provela u Namibiji među divljim životinjama i lokalnim plemenima.
Boravak njezinih roditelja u Africi učinio je djetinjstvo, tada male djevojčice, neobičnim i jednistvenim. Odrastajući među lokalnim plemenima Namibije, naučila je sve vrste tehnike preživljavanja u divljini. Mogla je govoriti njihov jezik, loviti, a znala je i kako se prehraniti korijenjem i bobicama. Nakon preseljenja u Pariz se ponovo vratila u Afriku kako bi snimila šest dokumentarnih filmova za Discovery Channel.200 100
300

4000500 600 700 10000
50000 800 950 99002 tippi01
“Bilo je čarobno biti slobodan u ovoj prirodi s tim djetetom. Bila je vrlo sretna djevojčica – rođena je i odrasla do desete godine u divljini. Samo smo nas troje živili u divljini sa životinjama, bez previše ljudi. Bila je u ‘umovima’ ovih životinja. Vjerovala je da su životinje bile njezini vršnjaci i njezini prijatelji.” – Sylvie Robert, majka Tippi Degre

Danas se o Tippi vrlo malo toga zna, ali nagađa se da je zatražila državljanstvo Nambije i da se vratila starim prijateljima iz djetinjstva.

999
Related posts

Leave a Comment