Brownies sa sirom – Cheesecake brownies

Oduševit će vas ova zanimljiva kombinacija sira i čokolade. Donosimo vam recept, pa se okušajte i sami.

Sastojci:

  • 225 g svježeg sira
  • 50 g šećera (kristal)
  • 1 jaje
  • 90 g čokoladnih kapljica (ili narezane čokolade)
  • 30 g maslaca ili margarina
  • 90 g čokoladnih kapljica (ili narezane čokolade)
  • 100 g šećera (kristal)
  • 2 jaja
  • 85 g pšeničnog oštrog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žlica kakaa u prahu

 




1. Upalite pećnicu na 180 C.

2. Dio kolača sa sirom: dobro izmiksajte svježi sir (posni, polumasni ili punomasni) sa šećerom. Zatim dodajte jaje, izmiksajte i na kraju umješajte čokoladne kapljice – ili čokoladu narežite nožem na što manje kocke. Ostavite ovu smjesu sa strane.
kolac k 1

3. Dio kolača sa čokoladom: u manju posudu pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane.
kolac 8




4. U vatrostalnu posudu stavite komadiće čokolade i maslac/margarin. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici na srednjoj snazi dok se većina čokolade ne istopi.

Kad je većina čokolade (i sav maslac/margarin) istopljena, pomoću krpe izvadite posudu i odmah dobro izmješajte pjenjačom. Nemojte dopustiti da se smjesa imalo ohladi neizmješana. Dobit ćete predivan čokoladni sirup.
kolac k 2

5. U čokoladni sirup dodajte šećer, izmješajte pjenjačom, dodajte jaja, izmješajte; na kraju u to prosijte suhu smjesu i miješajte tek toliko da se smjesa sjedini.kolac k 3

6. Obložite manji kalup papirom – i stranice također (bit će lakše izvaditi kolač – kalup na slici je 23x33cm).
kolac 16




7. Izlijte pola čokoladne smjese u kalup i poravnajte.kolac 17

8. Rasporedite smjesu sa svježim sirom preko čokoladne smjese i zagladite koliko možete.
kolac 18

9. Ostatak čokoladne smjese stavite na smjesu sa sirom pomoću žlice (vidi sliku) – ne morate skroz pokriti sir.kolac 19

10. Koristeći nož za maslac, lagano pomiješajte smjese u kalupu – ne strugati po dnu! Kad ste zadovoljni kako ste izmješali, ubacite kolač u pećnicu na 25-30 minuta. Kad čačkalica (ubodena u dio bez sira) izađe suha, kolač je gotov!kolac 21 kolac 22




Recept donosimo sa FoodFfs.