6 jedinstvenih turističkih atrakcija

Putovanja nam pružaju onaj poseban osjećaj kada vidimo i iskusimo nešto novo. Mnoge destinacije nude razne stvari koje možete samo tamo naći, ali na svijetu ima i lokacija koje vam pružaju doista jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti zauvijek.

Avenija baobaba na Madagaskaru

baobab
U Zapadnom Madagaskaru nalazi se najposječenije turističko mjesto u regiji, a privlači turiste iz cijeloga svijeta zbog neobičnog izgleda i ogromnih drveća. Prolazeći avenijom, možete vidjeti baobab drveća koji su viši od 30 metara i promjera do 11 metara. Staro više od 800 godina, baobab drveće je u prošlosti bilo dio guste tropske šume. No zbog razvoja poljoprivrede i sve većeg broja stanovnika šuma je uglavnom posječena. Ostalo je samo još nešto baobab drveća te avenija daje predivan prizor u vrijeme izlaska i zalaska sunca sa drvećem na obzoru. Baobab drvo još nazivaju i naopako drvo jer izgleda kao da mu je krošnja pod zemljom, a korjenje u zraku.

Crvi koji svijetle u mraku, Novi Zeland
svjetleca spilja
Na Sjevernom otoku Novog Zelanda nalazi se posebna špilja koju posjete tisuće posjetitelja godišnje.
Zanimljivo je da to zapravo nisu svijetleći crvi, nego leteće ličinke. A što onda svijetli? E pa, njihov izmet i sluz. Ličinke svijetle kako bi učinile špilju nalik zvjezdanom nebu. Time se čini kao da je špilja otvoren prostor i na taj način privlače plijen u svoju klopku. Gladne ličinke svijetle jače nego ličinke koje su tek jele.
Ledeni hotel, Švedska
ledeni hotel
Najpoznatiji i najstariji ledeni hotel nalazi se u Jukkasjärvi u Švedskoj. Hotel je smješten 200 km sjeverno od arktičkog kruga u malom selu pokrajine Lapland. Hotel je otvoren u zimskim mjesecima, a ljeti se otopi i potrebno ga je svake godine izgraditi iznova.

Antarktika
antarctica turizam
Led. Snijeg. Voda. Pingvini. Očaravajući Antarktik. Ovaj hladni i najjužniji kontinent postaje sve popularnija turistička atrakcija. Nepregledna sniježna i ledena prostranstva, te divlje životinje privlače turiste i pustolove koji uživaju u aktivnostima poput vožnje kajakom ili skijanjem kroz široka prostranstva. Anatarktik turisti posječuju uglavnom na brodovima raznih veličina od manjih brodova na koje stane 50-200 putnika, do većih kruzera koji mogu prevesti i do 950 putnika.

Monteverde prašuma, Kostarica
prasuma monteverde
Razgledavanje Monteverde prašume je najbolje napraviti šetajući povišenim šetnjicama koji pružaju istinski doživljaj prašume. U prašumi ima 6 mostova od kojih najviši most se pružio na 300m visine. Šetnjica je dugačka oko 2.5km i vrlo dobro održavana, tako da se bez problema možete uspeti. Lokalni turistički vodiči vas prate i upoznaju sa domaćim biljkama i životinjama. S obzirom da mostovi imaju kapacitet od 12 osoba po mostu, rezervacije su obavezne posebno u sezoni srpanj, kolovoz te od prosinca do svibnja.

Plava laguna, Island
plava laguna island
Island je često nazivana zemlja vatre i leda jer možete plivati u toplim močvarama dok ste okruženi snijegom. Plava laguna je geotermalna kupka i jedna od najposječenijih atrakcija na Islandu. Zahvaljujući lavi, topla voda puna je minerala koji su pomogli mnogim ljudima koji se bore sa kožnim bolestima. Temperatura vode u dijelu lagune gdje ljudi plivaju je u prosjeku 37–39 °C.

Termalne vode su smještene u području jugozapadnog Islanda, Grindavik, čiju zemlju prekriva uglavnom lava. Plava laguna ima odličnu lokaciju i nalazi se oko 13km od glavne zračne luke Keflavík International, što je oko 20 minuta vožnje od aerodroma ili 40 minuta vožnje od glavnoga grada Reykjavík.
Related posts

Leave a Comment