4 zanimljiva mjesta na svijetu koje nikada nećemo moći posjetiti!

Na svijetu je mnogo zanimljivih mjesta koje većina nas nikada nećemo imati priliku vidjeti. Svako ovo mjesto je jedinstveno i zanimljivo na svoj način. Ove lokacije su uvijek ponajviše zanimljive avanturistima, no većina njih nikada neće moći ostvariti želju i posjetiti ta mjesta.

Donosimo vam top 4 nedostižnih lokacija i otkrivamo njihovu tajnu!

 

Globalni trezor sjemena, Svalbard (Norveška)

2-svalbard

Unutar planinskog područja norveškog otoka Spitsbergen, na dubini od 120m, izgrađen je tunel u kojemu se održava konstantna temperatura od −18°С. Vlažnost prostora je minimalna i mikroklima u tunelu je održavana automatskim sistemom.

U slučaju velike svjetske katastrofe, ovdje su skladištene sve bitne sjemenke biljki koje su potrebne za preživljavanje ljudi i prirode na Zemlji. Skladište sjemenki čuva agrikulturalna nasljeđa svih zemalja na svijetu i iz tog razloga pristup skladištu nije dozvoljen nikome zbog straha od mogućeg ugrožavanja posljednje prilike za preživljavanje ljudske vrste.

Rezervat Vale do Javari, Brazil

3-vale-do-javari

Autohtona plemena u džunglama Amazone postoje već stoljećima. Fotografije iz zraka su dokaz kako plemena, koja nisu imala doticaj sa vanjskim svijetom, postoje i danas. 

U rezervatu “Vale do Javari” živi oko 14 plemena koja nikada nisu upoznale vanjski svijet i čiji se stil života bazira na poljoprivredi. Istraživači su otkrili 8 dodatnih sela na području rezervata, što potvrđuje pretpostavku da na tom području ima oko 2000 autohtonih žitelja. Kako bi se osigurala njihova sigurnost i očuvao njihov način života, vlasti su zabranile ulazak u to područje Amazone. Zaštičen je dio prašume  od oko 77 000 km².
Klub 33, New Orleans (USA)

4-club-33

Walt Disney je 1967. osnovao tajni klub koji okuplja poznate investitore, javne ličnosti i političare. Mi nikada nećemo biti pozvani u ovaj klub, niti ćemo ikada saznati odakle misteriozni naziv “Klub 33”. 

Oni koji su dovoljno znatiželjni i žele saznati više o klubu i njegovoj djelatnosti, imaju priliku ostvariti želje. Kako bi postali članovi trebate platiti pozamašnu sumu od $10,450 za pojedince ili  $27,500 za firme. Ali tu nije kraj! Trebate još čekati 14 godina i svake godine plaćati članarinu od $3,275 ili  $6,100 kako bi održali članstvo i tek nakon 14 godina, imate pristup Klubu 33. Tko je dovoljno znatiželjan (ili lud) upustiti se u to?

Magnetski otok – Es Vedrà

5-es-vedra

Kameni otok Es Vedrà je otočić u blizini Španjolske obale. Nakon Bermudskog trokuta i Sjevernog pola, ovo je treće mjesto na Zemlji sa najjačim stupnjem geomagnetske sile. Otok je nastao vulkanskim djelovanjem i načinjen je od vulkanskog kamena. Unatoč tome, tehnika ovdje ne funkcionira, ne možete vjerovati kompasu i neznate u kojem smijeru se trebate kretati. Ovaj misteriozni otok je obavijen legendama i zastražujučim pričama. Španjolska vlada je zabranila posjet otoku te ga proglasila prirodnim rezervatom. 

Izvor: Wikipedia